Topassessment

Een Top Assessment kunt u zien als een soort ‘VIP’ behandeling, en wordt over het algemeen ingezet bij zwaardere managementfuncties, voor ervaren managers die al een aantal loopbaanstappen hebben gemaakt. Directieleden en managers komen in de vaart van hun functioneren nauwelijks meer toe aan hun eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het Top Assessment biedt de mogelijkheid pas op de plaats te maken, te reflecteren en kwaliteiten en ontwikkelkansen in kaart te brengen en kan worden ingezet tegen de achtergrond van reflectie, zelfinzicht, een loopbaan- of selectievraag.
Het Top Assessment wordt uitgevoerd door twee psychologen, die de deelnemer de hele dag door begeleiden.
Meestal ligt de nadruk niet zozeer op de capaciteiten, omdat de deelnemers vaak al een behoorlijke en zichtbare staat van dienst hebben. Vaak wordt alleen een test ingezet die het abstractievermogen meet, relevant voor het functioneren op hoger niveau.
Er worden over het algemeen drie zwaardere, analytische simulatie-oefeningen ingezet. Er wordt een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse gemaakt door intensieve gesprekken met de beide psychologen en inzet van extra instrumenten (onder andere de Birkman methode). Het Top Assessment is altijd maatwerk.

info@developmentfactory.nl  

T (026) 351 50 60

Postbus 2

6800 AA Arnhem

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

KVK-nr.: 09189944